Ny bro ved Rustan/Ulbråten over E16 kommer senest i august.!

Oppdatert info fra Statens Vegvesen pr 14.08.2023
Den nye gang/sykkelbroen over E16 ved Rustan ventes oppsatt i begynnelsen av september.
Det ble ikke mulig å få opp broen i juli og i august fikk de en storflom å hanskes med. Planen er nå å få den opp i begynnelsen av september. Det skal støpes fundamenter på begge sider.  Under selve monteringen kan det bli noe stengning av E16. Det vil selvfølgelig bli varslet og vi vil få nærmere informasjon.

Broen som bygges er solid og vil kunne stå i mange år.
Når det blir fylkesvei så overtar fylket ansvaret.
Selv om det blir fylkesvei om noen år er det fortsatt viktig med en trygg krysning av veien da den er bred og det er bussholdeplass på begge sider, både oppover og nedover

Skui Vel er blitt direkte informert av Statens Vegvesen ved Gunnar Odd Eiterjord, seksjonssjef for bruer i Statens Vegvesen, om at det blir montert en gang/sykkel bru i løpet av august, kanskje før. - Ikke lyskryss!

 

SVV beklager at det hadde tatt tid å finne en løsning som var realiserbar innen rimelig tid. Skulle det lages en permanent bru tilsvarende den som ble kjørt ned, ville det ta ytterligere  6-8 måneder da den måtte spesiallages. I tillegg var det manko på stål da leveranser er sterkt forsinket på grunn av krigen mellom Russland og Ukraina, som er hovedleverandører. Denne broen var da det som var mulig å få til innen rimelig tid. SVV mener det blir en fullgod gangbru, så regner med at den kan stå i flere år.

 

Se vedlagt:

- Informasjon til nærmiljøet  fra Cato Løkken avdelingsdirektør Drift og vedlikehold øst i Statens vegvesen.

- Illustrasjon av broen med fundamentering.

Denne informasjonen blir sendt direkte  fra SVV til alle berørte beboere og involverte. 

Dette var gledelig etter det påtrykket som beboere, Budstikka, Bærum kommune ved politikere og administrasjon, og vi, Skui Vel,  har gjort. Det nyttet!

Takk for innsatsen!