Tilbakeføring av Bærums Meieri bygningen og rehabilitering av Al-Noor Islamsk senter.

All Noor Muslimsk senter på Skui ved Atta Mohammed hadde 31. januar, invitert Skui Vel ved Morten Heldal Haugerud, Per Håkon Nervold og Kåre Smeland til møte med omvisning for å legge frem deres planer for å tilbakeføre den gamle meieribygningen til et opprinnelig utseende samtidig som bygningen trenger vedlikehold.

De har hatt samtaler med kulturmineavdelingen i Bærum kommune og mener det er viktig å ta bedre vare på den kulturhistoriske bygningen, åpnet i 1886, og som er av historisk betydning både for både Bærum og Skui.

Planene går ut på å få tilbake den gamle røde teglstenen i første etasje, og panelt tømmer øverst på den gamle meieribygningen (ca 1910).  Likeens skal vinduene skiftes ut i henhold til slik de så ut, med en liten bue på toppen, med småruter i jernramme i første etasje, typisk for meieribygninger på den tid. Vinduene i 2. etasje bør også tilbakeføres til opprinnelige krysspostvinduer. Så godt det lar seg gjøre

De ønsker også å bedre tilpasse de nyere tilbyggene til den gamle bygningen, f.eks. med saltak i stedet for flatt tak, slik at det ikke blir for stor overgang mellom gammel og nyere stil. Det vurderes å bruke solceller på tak for å ta del i det grønne skiftet.

All-Noor Muslimske Senter har engasjert Landsbyarkitektene på Bekkestua for rehabiliteringen av meieribygningen og tilpassingen av påbyggene. Det vil så legges frem tegninger og en helhetlig plan som kan gjennomføres i etapper.

Skui Vel setter pris på planene og mener det er flott at de vil tilbakeføre Bærums Meieri bygningen.

Skui vel vil bli invitert til nye møter, slik at vi kan komme med innspill og være med i planleggingen av prosjektet.

Bildene over er hentet fra "Bærum Bibliotek lokalhistorie - Lokalsamlingene" ref lenke: https://barum.folkebibl.no/lokalhistorie/  Søk på "Bærums Meieri"